Chemische desinfectie laten uitvoeren | Aquador

Is er in uw (drink)waterleidingsystemen sprake van een Legionella besmetting? Dan bestaan er voor het reinigen en desinfecteren van uw (drink)waterleidingsystemen verschillende reinigingstechnieken. Bij Aquador hebben wij veel kennis en ervaring over het reinigen en desinfecteren van (drink)waterleidingsystemen. Bij Aquador maken wij hiervoor in de meeste gevallen gebruik van thermische desinfectiemethoden. Maar wanneer dit niet het gewenste effect geeft, kunnen wij ook de chemische desinfectie van uw (drink)waterleidingsystemen verzorgen. Met thermische desinfectie wordt het leidingsysteem met heet water gespoeld en daarmee gedesinfecteerd en bij chemische desinfectie maken we gebruik van chemicaliën om het leidingsysteem te ontdoen van ongewenste bacteriën zoals Legionella en andere verontreinigingen die met de thermische methode niet kunnen worden verholpen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie? Lees hieronder meer of neem contact met ons op. Aquador helpt u graag verder.

Over onze desinfectiemethoden

Wanneer thermische desinfectie?

Door het Ministerie van Infra, Leefmilieu en Transport wordt als eerste thermische desinfectie van het leidingsysteem voorgeschreven. Dit betekent dat uw leidingsysteem wordt volgepompt met water van een temperatuur van minimaal 60°C omdat Legionella in de meeste gevallen bij deze temperatuur niet zal overleven.

Technische specificatie:

Maximale temperatuur: 90°C
Capaciteit: maximaal 30 liter / min afhankelijk van de opvoerhoogte
Opvoerhoogte: 8 bar
Opvoerpomp: 220 V / 16 Amp (dubbel uitgevoerd)

Wanneer chemische desinfectie?

Thermische reiniging biedt een uiterst effectieve, milieuvriendelijke en veilige manier van desinfectie. Maar in sommige gevallen kan het zo zijn dat thermische desinfectie niet het gewenste resultaat levert en de Legionella bacterie nog steeds in te hoge mate aanwezig is. In dit geval is chemische desinfectie van uw leidingsysteem noodzakelijk. Bij chemische desinfectie wordt uw leidingsysteem afgekoppeld van het openbare net en vervolgens gevuld met chemisch desinfectiemiddel om zo de overgebleven Legionella bacteriën te doden. Na afloop van dit proces wordt uw systeem grondig gereinigd en wordt er gecontroleerd of het leidingsysteem voldoende schoongespoeld is en weer veilig is voor gebruik. Is dit het geval? Dan wordt uw leidingsysteem weer aangesloten op het openbare net.

Onze Kwaliteitscertificaten

Heeft u desinfectie door Aquador laten uitvoeren? Dan ontvangt u na afloop van de werkzaamheden van ons een opleveringscertificaat en garantiecertificaat. Hiermee bent u verzekerd van een optimale service.

Voorkomen beter dan genezen

Alhoewel de desinfectiemethoden die we bij Aquador toepassen om uw leidingsysteem te reinigen erg effectief zijn in de strijd tegen vervuiling of besmetting van uw leidingsysteem, blijft het voorkomen van noodzakelijke desinfectie nog altijd het belangrijkste. Bij Aquador kunnen wij u daarom helpen met het opstellen van een op uw situatie afgestemd beheersplan. Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in het onderhouden van uw leidingsysteem zodat het (drink)water ten allen tijde schoon en betrouwbaar beschikbaar blijft voor de gebruikers van het leidingsysteem.

Benieuwd welke preventieve maatregelen uitkomst kunnen bieden in uw situatie?

Neem gehele vrijblijvend contact met ons op

chemische desinfectie

Over Aquador

Aquador is al sinds 1994 in de Benelux actief met het verzorgen van bacteriologische bestrijding en onderhoud van (drink)waterinstallaties. Bij Aquador vindt u voor iedere situatie de juiste oplossing, van de waterbron tot het tappunt. Door constante vernieuwing van onze werkwijzen en de technieken waar wij gebruik van maken, kunnen wij de klant altijd de juiste oplossing bieden.

Bij Aquador hebben wij de kennis en kunde die aanwezig is binnen ons bedrijf in de praktijk opgebouwd waardoor wij alles wat met uw waterleidingsysteem te maken heeft, van analyse tot reiniging, voor u kunnen verzorgen. Aquador is gespecialiseerd in onder andere inspectie en reiniging/desinfectie van onder andere drinkwaterreservoirs, zandfilters, transportwaterleidingen en waterwinputten. Ook is Aquador gespecialiseerd in het bestrijden van de Legionella bacterie. Wij werken met Kiwa gekeurde producten en zijn marktleider op het inzetten van duurzame milieuverantwoordelijke technieken.

Aquador is er voor de klant zowel vóór de watermeter als na de watermeter, van bron tot kraan!

Contactformulier

Wilt u meer weten over thermische/chemische desinfectiemethoden die wij aanbieden? Of wilt u meer weten over preventieve maatregelen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dorpsweg 130 C
    4221 LL Hoogblokland
  • +31 (0)183 561 199
  • KvK: 23043164
  • BTW: NL005211347B01