Legionella douchekop, zorgeloos douchen | Aquador

Wanneer er in een douche Legionellabacteriën worden vastgesteld, is het verstandig om gebruik te maken van een legionella douchekop. De Legionella bacterie nestelt zich in waterinstallaties en kan leiden tot gevaarlijke en blijvende gezondheidsproblemen. Het water in uw douches kan deze bacterie bevatten en via de waternevel kan deze in de longen terecht komen. Gebruikers van een doucheruimte lopen in dit geval het risico besmet te raken. Is er dus Legionella bacterie vastgesteld in het drinkwaterleidingsysteem? Laat u door Aquador voorlichten over de te treffen voorzorgsmaatregelen, waaronder het installeren van legionella douchekoppen.

Legionella douchekop, zorgeloos douchen | Aquador

Over Legionella douchekoppen

Door het aanbrengen van een legionella douchekop wordt het water uit de waterleiding direct gefilterd. De filter in de douchekop biedt actieve bescherming tegen besmetting. Zo kunnen gebruikers van de doucheruimte veilig gebruik maken van de douchefaciliteiten.

Ook wanneer er nog geen hoge concentratie van deze bacterie is aangetroffen, is het verstandig douchekoppen met filter aan te brengen. De legionella douchekop is een essentiële voorzorgsmaatregel om besmetting tijdens het douchen te voorkomen.

De filter in de legionella douchekop heeft geen invloed tijdens het douchen. De filter laat het water passeren en houdt de bacterie tegen waardoor u geen verschil merkt in waterdruk. Ook kunt u de douchekop gewoon bij verschillende temperaturen gebruiken.

Bent u geïnteresseerd in nadere informatie of prijzen?

Neem contact op met onze verkoop binnendienst via ons contactformulier.

Legionella douchekop

Over Aquador

Sinds 1994 is Aquador in de hele Benelux actief met het bieden van bacteriologisch onderhoud van (drink)watersystemen voor klanten binnen zeer uiteenlopende branches. Ongeacht uw situatie, bieden wij de juiste oplossing van de waterbron tot het tappunt. Bij Aquador streven we er naar om ons constant te verbeteren door continue innovatie van onze werkwijzen en het actief zoeken naar nieuwe technieken die onze dienstverlening kunnen verbeteren. Zo kunnen wij de klant altijd de juiste oplossing bieden.

Door onze ruime ervaring en kennis op het gebied van reiniging van (drink)watersystemen kunt u bij ons terecht voor alles op het gebied van reiniging en desinfectie van een waterleidingsysteem. Of het gaat om analyse van de kwaliteit of verontreinigingsgraad binnen het watersysteem of de reiniging of desinfectie van het systeem, in Aquador vindt u een professionele partner. Wij verzorgen onder andere reiniging/desinfectie van leidingen, drinkwaterreservoirs, zandfilters, transportleidingen en waterwinputten. Ook zijn wij gespecialiseerd in de bestrijding van Legionella bacterie.

Aquador is er voor de klant zowel vóór de watermeter als na de watermeter, van bron tot kraan!

Laat u door Aquador voorlichten over wat in uw situatie raadzaam is

Contactformulier

Meer weten over legionella douchekoppen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dorpsweg 130 C
    4221 LL Hoogblokland
  • +31 (0)183 561 199
  • KvK: 23043164
  • BTW: NL005211347B01