Legionella filter, zonder zorgen douchen | Aquador

Is er vastgesteld dat de norm voor de maximale hoeveelheid Legionella bacterie in het (drink)waterleidingsysteem overschreden wordt? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een Legionella filter totdat het de bron van de besmetting is opgespoord en de besmetting is verholpen. De Legionella bacterie kan namelijk ernstige gezondheidsklachten geven voor de gebruikers van het leidingsysteem. Voornamelijk in douches bestaat er het gevaar tot infectie, aangezien de waternevel met daarin de Legionella bacterie in de longen terecht kan komen. Is er dus Legionella bacterie vastgesteld in het drinkwaterleidingsysteem? Laat u door Aquador voorlichten over de te treffen voorzorgsmaatregelen, waaronder het installeren van een legionella filter.

Over Legionella filters

Met het gebruik van een legionella filter wordt het water uit de waterleidingen gefilterd bij het tappunt. De filter die in de douchekop wordt geplaatst, bied actieve bescherming tegen besmetting met de bacterie. Is er dus Legionella besmetting vastgesteld in het leidingsysteem, dan kan er met een filter toch nog veilig gebruik gemaakt worden van het leidingsysteem totdat de bron van de besmetting is aangepakt en het leidingsysteem is gereinigd.

Ook wanneer de concentratie Legionella in het leidingsysteem nog niet de norm overschrijdt, kan het gebruik van een legionella filter aan te raden zijn. De legionella filter is een essentiële voorzorgsmaatregel om besmetting tijdens het douchen te voorkomen.

De filter in de Legionella douchekop heeft geen invloed tijdens het douchen. De filter laat het water passeren en houdt de bacterie tegen waardoor u geen verschil merkt in waterdruk. Ook kunt u de douchekop gewoon bij verschillende temperaturen gebruiken.

Laat u door Aquador voorlichten over wat in uw situatie raadzaam is

Legionella filter

Over Aquador

Aquador is sinds 1994 actief in de Benelux. Wij bieden service op het gebied van bacteriologisch onderhoud van (drink)watersystemen voor klanten binnen uiteenlopende branches, maar ook voor particulieren. Van waterbron tot het tappunt, bij Aquador bent u aan het juiste adres. Wij streven er naar om ons constant te verbeteren door continue onze werkwijzen te blijven innoveren en actief te zoeken naar nieuwe technieken die onze dienstverlening kunnen verbeteren. Zo bieden wij altijd de beste oplossing voor uw situatie.

Door onze ruime ervaring en kennis op het gebied van reiniging van (drink)watersystemen kunt u bij ons terecht voor alles op het gebied van reiniging en desinfectie van een waterleidingsysteem. Of u nou op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het analyseren van de waterkwaliteit of verontreinigingsgraad, of dat u op zoek bent naar een partner die het watersysteem kan reinigen en desinfecteren en de bron van besmetting kan opsporen en verhelpen: bij Aquador vindt u alles onder één dak. Wij verzorgen onder andere reiniging/desinfectie van leidingen, drinkwaterreservoirs, zandfilters, transportleidingen en waterwinputten. Ook zijn wij gespecialiseerd in de bestrijding van Legionella bacterie.

Aquador is er voor de klant zowel vóór de watermeter als na de watermeter, van bron tot kraan!

Contactformulier

Meer weten over legionella filters? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dorpsweg 130 C
    4221 LL Hoogblokland
  • +31 (0)183 561 199
  • KvK: 23043164
  • BTW: NL005211347B01